Usem cookies propies i de tercers per oferir els nostres serveis y recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Les tendències en recursos humans: Atreure el talent i augmentar l'eficàcia en la Selecció de Personal

30-01-2019

Respecte  la captació de talent, el Inbound Recruiting és una tècnica que requereix d'esforç però que garanteix els millors resultats. Es tracta de convertir-se en una marca atractiva, generant d’interès de treballar allí en els perfils desitjats. A través de mostrar el dia a dia de l'empresa, els valors i principis d'aquesta, s'aconsegueix que el candidat s'identifiqui amb la mateixa i valori la seva incorporació. Per a aconseguir aquest objectiu una eina fonamental és la dels testimonis dels empleats de la marca, que es converteixen en ambaixadors de la mateixa i de la seva manera de funcionar. Es tracta d'aconseguir una identitat corporativa de la qual els empleats s'enorgulleixin. En aquest sentit, les accions de Responsabilitat Social Corporativa també aporten molt valor a les empreses, sobretot entre els més joves.

El Inbound Recruiting no desplaça ni substitueix la fase de selecció de personal, que el departament de Recursos Humans no pot desatendre. Les tendències actuals no suposen un canvi rupturista, sinó més aviat una nova actualització de les tècniques conegudes amb el suport de la tecnologia.

Així per exemple, s'utilitzen diferents recursos digitals per a optimitzar les entrevistes dels candidats a les ofertes. Sense descartar l'entrevista presencial, les videoconferències permeten estalviar temps i diners, sobretot quan existeix una gran distància geogràfica. Una altra possibilitat és la de gravar l'entrevista i demanar una resposta en vídeo als candidats. Amb aquest sistema no sols s'estalvia temps als consultors de recursos humans sinó que desapareixen els problemes per a quadrar agendes. Com a eina complementària a les entrevistes, algunes empreses estan introduint els chatbots, xats automàtics que ja funcionen amb èxit en el camp de l'atenció al client, per a realitzar un primer filtre.

Alguna cosa semblant succeeix amb l'ús de jocs i elements lúdics en els processos de selecció, un recurs clàssic amb llarga trajectòria en aquest camp. Últimament, aquesta gamificació està guanyant importància i en molts casos es vehicularà través de videojocs o aplicacions que aporten valuosa informació sobre els candidats.

I si parlem de tendències, cal esmentar l'omnipresent anàlisi de dades. Es continuaran dedicant cada vegada més energies a recollir, organitzar, analitzar i interpretar tot tipus de dades, dels empleats o els candidats. Aquestes dades de la seva experiència, el resultat de les proves, les seves respostes… ajuden a orientar les nostres decisions gràcies a la Intel·ligència Artificial. Lluny d'un escenari de competició, humans i màquines col·laboraran en el desenvolupament de la selecció de personal. D'aquesta manera podrem triar no sols amb base a l’actitud sinó a través de dades objectives, fets i resultats.