Usem cookies propies i de tercers per oferir els nostres serveis y recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

La selecció de personal i la transformació digital

20-04-2020
Davant la situació de crisi actual, la transformació digital s’ha obert camí de manera quasi imperativa. En origen, la TD consisteix en reorientar procediments, productes i actius d’una empresa, implementant les capacitats digitals per aconseguir un model més eficaç. A banda de remodelar l’organització, també significa experimentar i desafiar els procediments tradicionals i explorar nous reptes per a les empreses.

Les eines digitals en els processos de selecció i l'optimització de recursos
Les empreses de selecció de personal com Habemus tenim el rol de captar els nous perfils que encaixin, per una banda, en les estratègies de transformació digital de les empreses i, per una altra, desenvolupar una renovació en els processos de selecció, adequats a aquesta era virtual.

La tecnologia, per exemple, està ajudant a fer un primer filtre en la selecció de personal, amb l’ús de chatbots que estableixen converses amb les persones que s’apunten a una oferta, per saber més d’elles i si compleixen o no els requisits sol·licitats.

Per als candidats i les empreses que fem selecció, la possibilitat d'iniciar el procediment via telemàtica fa més ràpida la gestió. Això possibilita tenir un acces més ampli a candidatures i agilitzar els filtres.

Un cop passat els primers filtres, hem optimitzat temps per fer la primera criba curricular i passem a la fase d'entrevistes. L'entrevista online ens permet evitar desplaçaments i agilitzar el calendari de selecció. També podem demanar permís per gravar -ho i tenir un material valuòs per un segon filtre, compartint opinions amb l'empresa que ens contracta.

En resum, les noves tecnologies ens ajuden a realitzar uns filtres ràpids a una BBDD de candidats més amplia i arribar a la fase d'identificació de candidats finalistes amb més garanties d'èxit per l'empresa.

Qué aportem les consultores de selecció en la captació de talent en l'era de la transformació digital
Per desenvolupar una bona selecció de talent cal estar especialitzats en sectors específics del mercat laboral. A partir d’aquí, sabrem identificar les necessitats dels professionals i les companyies de cada àmbit, i al mateix temps entendre les noves maneres de treballar i les eines implicades.

Els nous reptes en la cerca de talent que sen's presenten van lligats a projectar una visió de futur i potenciar la innovació de les empreses.

En l'actualitat, les consultores de RRHH desenvolupem una selecció 3.0 que ens permet contactar amb el talent especilitzat per mitjà de diferents canals com les xarxes socials, les pàgines web o les intranets. Unes noves vies per a identificar aquells candidats que més s'alinien amb la imatge i els objectius empresarials de la companyia.

Com podem desenvolupar aquesta trasnformació digital?
  • Impulsant la transformació i identificant nous perfils professionals. Cal assessorar a les empreses dels beneficis de nous perfils digitals per acompanyar-les en els canvis i les noves tecnologies. Cal destacar que perfils com el Digital Màrqueting Manager, el Community Manager i el Digital Communication Manager són dels més buscats per les companyies. Al mateix temps, ha augmentat la demanda de posicions relacionades amb la gestió de dades, com el SEO Specialist, el Digital Designer i el Digital Business Manager.
  • Facilitant la relació amb els candidats/es. La transformació digital posa al nostre abast eines que agilitzen els processos de selecció: entrevistes online, proves i qüestionaris digitals, currículums interactius. Unes eines que també permeten presentar els candidats de manera telemàtica a les empreses per dinamitzar els procediments.
  • Potenciar la personalització, que es tracti a cada persona que s’inscriu a una oferta de forma individual i personalitzada, millorant la resposta i atenció que se li dona.
  • Atraure el talent. Ja sigui per les empreses, o nosaltres mateixos com a consultora de RRHH, en l’era digital és imprescindible planificar una bona estrategia d’employer branding, especialment en xarxes socials. Aquesta reputació ens permetrà arribar a més perfils i nombre de candidatures.

El capital humà assenta les bases del desenvolupament i competitivitat de les empreses en plena transformació digital. I l'objectiu de les consultores de selecció de personal com Habemus és trobar aquests professionals. Una cerca que ja fem, embarcats en la mateixa onada digital que agilitza els procediments, sense deixar de banda la proximitat i la personalització que requereix la nostra feina.

Fonts

https://retos-directivos.eae.es/recursos-para-el-reclutamiento-y-seleccion-de-personal-3-0

https://www.amic.media/continguts//?id=5042&cam=1387

https://www.fhios.es/rol-rrhh-en-transformacion-digital/

http://blog.talentclue.com/reclutamiento-3.0-como-cambian-los-dispositivos-moviles-la-seleccion-de-persona

https://blog.edenred.es/reclutamiento-3-0-cuales-son-sus-ventajas