Usem cookies propies i de tercers per oferir els nostres serveis y recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

¿Coneixes els avantatges del reclutament extern?

02-09-2019

D'una banda, quan dins de la nostra empresa existeixen interessos interns en conflicte, i el fet d'ascendir a determinat empleat i no a un altre podria afectar el clima de l'organització. Per un altre, si busquem un perfil molt concret i el personal intern no està prou qualificat. Finalment, aportar capital humà extern comporta integrar noves idees i talent al nostre negoci.

Els canals externs de cerca més comuns són les bosses i portals d'ocupació, les recomanacions, les xarxes socials, exposicions, seminaris i esdeveniments de la indústria.

Però si volem obtenir una bona selecció de talent, la millor opció és confiar en una empresa dedicada a la selecció de personal. Duem a terme un procés d'avaluació de qualitat de la qual ens beneficiarem. Som professionals que tenim una trajectòria sòlida i extensa en la cerca de talent d'alt nivell i que  estem especialitzats per sectors. I comptem amb una gran base de talent i contactes estratègics.

Accés a més talent

Ampliar la nostra cerca i no posar límits és una dels principals avantatges de cobrir una vacant amb talent extern que ens permet accedir a tot un univers de candidats.

Trobar al candidat ideal no és una tasca fàcil. Tenir accés a més candidats implica un treball d'avaluació més complex. Per això, comptar amb el suport d'una empresa de selecció de personal com HABEMUS en el procés pot suposar la diferència entre una bona o mala elecció i dependrà de moltes variables: capacitat de l'empresa per a assumir aquesta tasca, importància del lloc, complexitat del perfil a cobrir, etc.

Estalvi en formació

En contraposició a la promoció interna, el candidat extern no requereix d'una inversió en formació perquè ja té les habilitats i coneixements necessaris per al lloc. Per a garantir la bona incorporació del nou empleat a l'empresa tan sols és necessari comptar amb un bon programa d'inducció de personal.

Noves idees

La contractació de professionals externs suposa una visió fresca i objectiva respecte al funcionament i estratègia de l'empresa. Això pot aportar noves perspectives i millores en les estratègies de l'organització. Uns coneixements i maneres de treballar adquirits en altres companyies que poden enriquir enormement al desenvolupament del negoci.

Ser competitius en el nostre sector

Mitjançant una empresa de selecció de personal podem arribar a professionals clau que treballen en la competència dins del sector. En aquests casos cal ser extremadament acurat amb la confidencialitat i la discreció.

En favor de polítiques de diversitat: Impact Hiring

A més el fet de contractar personal extern ens permet fomentar programes de diversitat. El valor afegit que aporta la diversitat s'ha convertit en el motor de l'ecosistema empresarial i es tradueix en una notable millora de la societat. El Impact Hiring proposa un salt més enllà, portar el valor compartit a les estratègies de recursos humans de les empreses activant procediments d'integració laboral de joves en situació de vulnerabilitat, programes d'aprofitament del talent sènior, inclusió de persones amb discapacitat, dones víctimes de violència de gènere, entre altres, que ajudin a aquests col·lectius a la consecució d'una ocupació digna a través de programes de formació específics, partint de les necessitats i realitat de l'empresa en matèria de RH i analitzant la seva cadena de valor.