Usem cookies propies i de tercers per oferir els nostres serveis y recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

Conèixer i connectar amb es empleats, clau en Recursos Humans

23-01-2019

Per aquest motiu, posar als empleats en el centre continuarà sent un factor important. Les empreses haurien d'esforçar-se per desenvolupar mesures imaginatives que garanteixin el benestar de totes les persones de l'equip. Aquestes poden tenir a veure amb la gestió del temps, els hàbits saludables en el treball o la transparència i la confiança mútua. Per a aconseguir que els empleats sentin valorat el seu coneixement, una idea és usar-lo com a peça central per construir els processos formatius de l'empresa.

Les empreses haurien de donar un paper protagonista als empleats en els canvis i decisions estratègiques, impulsant els processos bottom-up, de baix a dalt, en els quals els empleats puguin ser escoltats i fer propostes més enllà de les rígides enquestes anuals circumscrites al propi àmbit de treball. Així es tindria en compte la visió transversal dels empleats i es dissenyarien eines de seguiment per a aquests processos, aconseguint un reconeixement de les seves aportacions.

Malgrat aquesta centralitat de la persona quant parlem de  cobrir les necessitats específiques de cada individu,  a l'organització del treball el focus es tendeix a desplaçar-se cap als equips. Les empreses podran treballar els seus objectius a través d'equips que aconsegueixin un potencial de treball major que la suma de les seves parts. La transformació digital suposa un pas de gegant cap a aquest nou model organitzatiu, brindant les eines necessàries per a accelerar aquesta transició. La possibilitat de treballar conjuntament sense necessitat de compartir el temps i l'espai, brinda la possibilitat d'establir sinergies en les quals competències i habilitats complementàries multipliquin l'èxit de les empreses, interconnectant els seus diferents perfils.

Com a conseqüència d'aquesta tendència, els mecanismes de comunicació interna haurien de ser revisats i actualitzats davant d’aquesta nova realitat. A nivell organitzatiu serà recomanable assegurar-nos que cadascuna de les peces de l'engranatge té accés a les tasques que estan realitzant la resta, per a poder identificar les oportunitats de cooperació. A més, és important dedicar la nostra atenció a les accions de endomarketing, campanyes de comunicació dirigides als propis empleats. Aquestes accions es caracteritza per realitzar-se a través de formats innovadors i creatius, experimentant un important creixement les xarxes socials pròpies de cada empresa.

La selecció del personal en les empreses també està canviant. Avui és necessari recórrer a tècniques com el Inbound Recruiting per a atreure el talent, utilitzar diferents recursos digitals per a optimitzar les entrevistes als candidats a les diferents ofertes, l'ús de jocs com la “Gamificació”  i l'anàlisi de dades per a realitzar amb èxit una selecció de personal.